Novosti

19.01.2018

Ministar finansija Kantona Sarajevo prof.dr.Jasmin Halebić primio je jučer predstavnike Asocijacije za kulturu, obrazovanje i sport (AKOS) na čelu sa predsjednikom hfz. dr. Dževadom Hrvačićem.

Povod sastanka je bila uspješna realizacija projekta “Haj’mo dati krv” kojeg je podržalo Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo putem javnog poziva za finansiranje programa i projekata neprofitih organizacija i udruženja iz Budžeta Kantona Sarajevo za 2017. godinu.

Predstavnici AKOS-a...


11.01.2018

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, ministri za obrazovanje, nauku i mlade i finansije Elvir Kazazović i Jasmin Halebić, te načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić obišli su danas gradilište na Šipu gdje je u toku izgradnja objekta osnovne škole.

Naime, ovaj višemilionski projekt zajedničkim sredstvima finansiraju Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo i Općina Centar.

U općinskom budžetu je u 2017. godini za tu...


27.12.2017

U sportskoj sali Druge gimnazije Sarajevo danas je prezentirana novoizgrađena vještačka stijena za sportsko penjanje. Ovo je prva vještačka stijena u centru grada koja će, osim učenicima ove škole, biti dostupna svim ljubiteljima alpinizma.

Ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS Elvir Kazazović je zajedno sa ministrom finansija KS Jasminom Halebićem posjetio Drugu gimnaziju i tom prilikom rekao kako je ovo idealan način da se...


21.12.2017

Budžet Kantona Sarajevo za 2018. godinu u iznosu od 769.080.000 KM usvojili su zastupnici Skupštine KS na jučerašnjoj sjednici.

Za kapitalne investicije predviđeno je 140 miliona KM, što iznosi 18 posto ukupnog Budžeta, a pokriva čak 85 posto projekata iz Strategije razvoja KS 2016-2020.

Opredjeljenje je da funkcije Kantona Sarajevo budu stabilno finansirane i da se obezbijede pretpostavke za dalji ekonomski razvoj.

Sredstva iz Budžeta bit će izdvojena za kapitalne projekte...


19.12.2017

Utvrđivanje osnovice za sve uposlene u oblastima obrazovanja, policiji, državne službenike i namještenike, kao i uposlene u javnim ustanovama socijalne zaštite i kulture u Kantonu Sarajevo, bio je povod današnjeg sastanka pregovaračkih timova Vlade i pet reprezentativnih sindikata u KS koji zastupaju interese navedenih budžetskih korisnika.

Jedinstveni zahtjev sindikata je da osnovica za obračun plaće svih ovih uposlenika za 2018. godinu bude najmanje 300...