Novosti

12.08.2022

Na zahtjev za hitnu finansijsku pomoć radi odlaska ženske košarkaške reprezentacije BiH na Svjetsko prvenstvo, Vlada Kantona Sarajevo osigurala je jučer 150.000 KM koje su bile neophodne za kupovinu avionskih karata. 

Vlada je mnogo puta do sada  reagirala u ovakvim situacijama, a  danas je javno uputila i kritike na račun nadležnih državnih organa zbog njihovog nemara i ponižavajućeg  odnosa prema našim sportskim reprezentacijama.

“Nismo ovdje da politiziramo sport, ali jesmo da pitamo šta se dešava sa bosanskohercegovačkim sportom i zašto pred svako takmičenje i...


11.07.2022

Komemoracijom i klanjanjem dženaze za 50 žrtava genocida, u Memorijalnom centru i na mezarju u Potočarima danas je obilježena 27. tužna godišnjica srebreničkog genocida. Na ovaj dan na mezarju u Potočarima ukopani su posmrtni ostaci još 50 pronađenih i identificiranih žrtava genocida počinjenog u Srebrenici u julu 1995. godine. 

Među brojnim državnicima i zvaničnicima, komemoraciji, odavanju počasti žrtvama i dženazi u ime Kantona Sarajevo prisustvovali su: predsjedavajući i dopredsjedavajuća Skupštine KS Elvedin Okerić i Danijela Kristić,...


08.07.2022

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto s ministrima primio je danas delegaciju Grada Beča, predvođenu članom Vlade za resore finansija, privrede, rada, međunarodnih odnosa i komunalnih preduzeća Peterom Hankeom.

Na sastanku, na kojem su navedene tradicionalno dobre veze austrijske i bosanskohercegovačke prijestolnice, bilo je govora o unapređenju saradnje u brojnim oblastima.

“Presretni smo što je ovako visoka delegacija Grada Beča došla i spremna je sarađivati s Kantonom Sarajevo na nekoliko polja, prije svega...


04.07.2022

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto sa ministricom za rad, socijalnu politiku, raseljena lica i izbjeglice Ivanom Prvulović, ministrom finansija Davorom Čičićem i privrede Adnanom Delićem boravio je danas u radnoj posjeti Goraždu.

Zvaničan susret održan je u Gradskoj upravi Goražde, gdje je domaćin sastanka bio gradonačelnik Goražda Ernest Imamović sa saradnicima. U okviru pomente posjete upriličeno je zvanično potpisivanje Memoranduma o saradnji Kantona Sarajevo sa Gradom Goražde, a potpisan je ugovor o dodjeli sredstava za finansiranje...


01.07.2022

Privrednici čije je poslovanje ugroženo najprije pandemijom, a sada i inflacijom, na relativno brz i lagan način moći će doći do kreditnih sredstava.

Naveo je ovo ministar finansija Kantona Sarajevo Davor Čičić, govoreći na današnjoj konferenciji za medije na kojoj je promovirana nova kreditna linija Kreditnog garantnog fonda, a koje Vlada i Ministarstvo finansija realiziraju u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom (SERDA).

Na javni poziv javile su se dvije banke, Sparkasse i ProCredit, koje...