Novosti

15.11.2018

Vlada Kantona Sarajevo utvrdila je Nacrt budžeta KS-a za 2019. godinu od 928.370.000 KM kao i Nacrt zakona o izvršavanju budžeta te ih je uputila u skupštinsku proceduru zastupnicima na razmatranje i izjašnjavanje.

Na današnjoj konferenciji za medije ministar finansija KS Jasmin Halebić rekao je da je ovo najveći do sada planirani iznos Budžeta KS.

“Mi smo svaki put uspjeli donijeti budžet na vrijeme, to znači krajem tekuće godine za narednu. Namjera nam je da stvorimo pretpostavke da se to...


24.10.2018

Nastavak pregovora o utvrđivanju osnovice za obračun plaća za 2019.godinu sa predstavnicima Sindikata koji primaju plaće iz Budžeta Kantona Sarajevo održan je danas s Pregovaračkim timom Vlade Kantona Sarajevo, koji je predvodio premijer KS Adem Zolj.

Ovom prilikom, pregovarački tim Vlade Kantona Sarajevo predložio je da osnovica za obračun plaća za 2019. godinu za sve budžetske korisnike iznosi 310 KM, dok su predstavnici sindikata iznijeli svoj prijedlog da ona bude 315 KM, izuzev Sindikata osnovnog obrazovanja i odgoja F...


18.10.2018

Javni prijevoz, upravljanje otpadom, poboljšanje kvalitete zraka, razvoj skijališta, energetska efikasnost, ulična rasvjeta i ostali projekti u sferi održivog razvoja, oblasti su za koje je Agencija za razvoj Francuske, kao državna institucija, zainteresovana da sarađuje sa Kantonom Sarajevo, istaknuto je na današnjem sastanku ministra za finansije Jasmina Halebića i ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića sa glavnim menadžerom za Balkan francuske Agencije za razvoj Dominiqueom Hautbergueom......


05.10.2018

Program zapošljavanja mladih je projekt koji se provodi u Bosni i Hercegovini  u više lokalnih zajednica – općina,  kao i na području Kantona Sarajevo.

Program podrazumijeva obuku mladih ljudi poduzetničkim vještinama u cilju otvaranja novih preduzeća. Učešće u ovom programu, koji se u Kantonu Sarajevo realizuje u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, putem Ekonomskog fakulteta, mogu ostvariti zainteresovani studenti svih fakulteta te mlade osobe prijavljene na evidenciji za nezaposlene.

Ministarstvo finansija...


21.09.2018

Vlade Kantona Sarajevo je na današnjem nastavku 143. sjednice donijela Zaključak kojim je predložila  izmjenu osnovice za obračun plaće za period septembar-decembar 2018. godinu u iznosu od 310 KM za sve korisnike koji primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo.

Zadužila je Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo da pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju Budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu i uputi ga Vladi Kantona Sarajevo na usvajanje, a koja će ga proslijediti u hitnu skupštinsku proceduru.

...