Novosti

24.06.2019

Skupština Kantona Sarajevo, u nastavku svoje devete radne sjednice, dala je saglasnost na ugovore o kupoprodaji tri nekretnine katastarske čestice u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale na dionici Kranjčevićeva – Bare - Hotonj.

Usvojena je odluka o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora – bolnički kompleks bivše Klinike za kožno – venerične bolesti "Dr. Ernest...


20.06.2019

Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta KS za 2019. godinu razmatran je na današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo.

Iznos predloženog rebalansiranog Budžeta je milijardu i 55 miliona, a uvećan je za 114 miliona KM koje će biti usmjerene u kapitalne projekte i mjere Vlade koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života građana, rekao je ministar finansija KS Amel Kovačević.

...

17.06.2019

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo. Nakon što su ih članovi Vlade Kantona Sarajevo dočekali na aerodromu, igračima i stručnom štabu priređen je prijem u Vladi, gdje su ih ugostili premijer Edin Forto, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, te ministri finansija, saobraćaja, komunalne privrede i infrastrukture i privrede Amel Kovačević, Adnan Šteta, Srđan Mandić i Haris Bašić.

"Ne moramo puno riječi trošiti na to što nama svima znači rukometna reprezentacija. Ponosni smo na ovaj rezultat, kao i svi...


12.06.2019

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se 10. radna sjednica Skupštine KS održati u ponedjeljak 24. juna ove godine s početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici zastupnici će po hitnoj proceduri raspravljati o Prijedlogu izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo kao i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu.

 


12.06.2019

Delegacija Vlade Kantona Sarajevo predvođena premijerom Edinom Fortom posljednjih dana boravi u Kini gdje su pored učešća na investicijskoj konferenciji Centralna i Istočna Evropa (17+1), prisustvovali brojnim sastancima sa liderima kineskih regija.

“U gradu Dalianu, koji je centar regije Liaoning, smo sa gradonačelnikom Tan Chengx dogovorili proces uspostave sestrinskih odnosa sa Kantonom Sarajevo. Delegacija ovog grada, koji broji sedam miliona stanovnika, u skorije vrijeme će posjetiti Sarajevo. Ljudima koji odlučuju, ukazali smo na...