Novosti

17.01.2019

Vlada Kantona Sarajevo danas je utvrdila Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu u iznosu od 941.762.186 KM i uputila ga u dalju skupštinsku proceduru.

U javnoj raspravi koja je provedena nakon utvrđivanja Nacrta 26. decembra prošle godine, o budžetu se amandmanski očitovalo 120 pravnih subjekata.

Ministarstvo finansija KS, zajedno sa ostalim ministarstvima, je detaljno analiziralo utvrđeni Nacrt te došlo do različitih korektivnih mjera kako bi se budžet...


26.12.2018

Novoimenovana Vlada Kantona Sarajevo na čelu sa premijerom Edinom Fortom održala je danas svoju prvu sjednicu.

Zbog dinamike i potrebe usvajanja Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu, na današnjoj vanrednoj sjednici Vlada je utvrdila Nacrt Budžeta KS za 2019. godinu, kao i Nacrt zakona o izvršavanju Budžeta KS za 2019.godinu, te ih uputila u dalju skupštinsku proceduru.

Na istoj sjednici Vlada je utvrdila i Prijedlog odluke o privremenom finansiranju potreba Javne ustanove “Služba za...


20.12.2018

"Pripremili smo Odluku o privremenom finansiranju. Osnovna stabilnost u finansijskom smislu postoji, što znači da će svi, tačnije 13 hiljada budžetskih korisnika imati plate. Svi kantoni idu na privremeno finansiranje. Neće ni Univerzitet ostati bez novca, pa kad se kasnije usvoji budžet retroaktivno će uposlenicima biti isplaćene plaće po većoj osnovici”, poručio je premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj na današnjoj vanrednoj konfereciji za medije organizovanoj povodom povlačanje Nacrta budžeta za 2019. godinu s jučerašnje redovne sjednice Skupštine KS...


14.12.2018

Prijedlog odluke o imenovanju Vlade Kantona Sarajevo naći će se na drugoj radnoj sjednici Skupštine KS koja je, prema današnjem zaključku Kolegija, zakazana za 26. decembar 2018. godine.

Tim povodom, danas je upriličena press konferencija na kojoj su se javnosti obratili  predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konaković i mandatar Vlade Edin Forto.

“Jutros smo dobili i formalni prijedlog Naše stranke za imenovanje mandatara Vlade KS te sam, uz konsultacije sa dopredsjedavajućima...


13.12.2018

Vlada Kantona Sarajevo danas je  usvojila Odluku o utvrđivanju novčanog dodatka na ime plaćanja  troškova komunalnih usluga.

Zakonom o socijalnoj zaštiti propisano je da domaćinstva koja su ostvarila pravo na stalnu novčanu pomoć imaju pravo na novčani dodatak na ime plaćanja komunalnih usluga.

Ranijom Odlukom je propisano da je visina tog komunalnog dodatka 50 KM mjesečno te da će se ta sredstva isplaćivati korisnicima uz stalnu novčanu pomoć.

Analizom trošenja navedenog dodatka...