Novosti

15.08.2019

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo danas su se sastali sa delegacijom kompanije Hino Travel Group.

Hino Travel je najveći turoperator u Velikoj Britaniji koji nudi usluge kineskoj klijenteli, a povod posjeta Sarajevu je interes kineskih turista za Sarajevo i BiH.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar privrede Haris Bašić i ministar finansija Amel Kovačević su iskazali spremnost za suradnju koja donosi dobrobit i jednoj i drugoj strani.

...

15.08.2019

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjem nastavku 33. sjednice utvrdila Prijedlog odluke o prihvatanju zaduženja po Ugovoru o zajmu  između Bosne i Hercegovine i Evropske banke za obnovu i razvoj EBRD-a za realizaciju Projekta „Javni prevoz Sarajevo“, te ga uputila Skupštini KS na razmatranje i usvajanje.

„Radi se o 15 miliona EUR-a zajma kod pomenute banke, a sa kojom su pregovori o realizaciji ovog iznosa održani krajem prošlog mjeseca, pri čemu su usaglašeni tekstovi nacrta tri ugovora. Rok otplate ovog zajma je 15 godina, uz grace period...


09.08.2019

Povodom predstojećeg Kurban bajrama, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elmedin Konaković, dopredsjedavajući Danijela Kristić, Vibor Handžić i Smiljana Viteškić, premijer Edin Forto, zastupnici u Skupštini i ministri u Vladi KS uputili su čestitku u kojoj se kaže:

„Svim muslimanima čestitamo Kurban bajram sa željom da im bude ispunjen radošću i srećom.

Bajram Šerif Mubarek Olsun“.


05.07.2019

Predstavnici Udruženja ugostitelja KS na današnjem sastanku sa ministrom finansija u Vladi KS Amelom Kovačevićem, ministrom privrede Harisom Bašićem i zastupnikom u Skupštini KS Zvonkom Marićem istakli su neke od najvažnijih problema sa kojima se susreću uposleni u ovom sektoru.

Kako je ova oblast uređena federalnim, kantonalnim i općinskim propisima, za iznalaženje boljih rješenja uređenja sektora ugostiteljstva i turizma potrebno je djelovanje svih nadležnih.

Pitanje parafiskalnih nameta opterećuje...


04.07.2019

“Objekt u vrijednosti od milion KM, koji je izgrađen 2007. godine na Bjelašnici, a koji je bio navodno namijenjen za zimsku službu, odlučili smo po prvi put obići danas zajedno s novinarima, te o njemu na ovaj način upoznati i naše građane”, poručio je na konferenciji za medije ministar komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Srđan Mandić.

Istakao je kako je unutrašnjost ovog objekta Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća Rad praktično pretvoren u luksuzni prostor s apartmanima.

“Za peiod od 2007...