Novosti

20.04.2018

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj, ministri finansija i privrede Jasmin Halebić i Muharem Šabić primili su danas ambasadora Republike Austrije u Bosni Hercegovini Martina Pammera. Razgovarano je o saradnji Kantona Sarajevo i Austrije, posebno u oblasti privrede, ali i o drugim projektima koji se u Kantonu Sarajevo realiziraju posredstvom austrijske Ambasade.

Po riječima ambasadora...


13.04.2018

Realizacija prve faze Projekta "Jačanja upravljačke i operativne efikasnosti javnih preduzeća u Kantonu Sarajevo i gradu Banja Luka", poboljšanje poslovne klime, te jačanje finansijskog sektora bili su povod današnjeg sastanka premijera KS Adema Zolja, ministara finansija, saobraćaja, komunalne privrede i infrastrukture Jasmina Halebića, Muje Fiše i Senada Hasanspahića sa britanskim ambasadorom u Bosni i Hercegovini Edwardom Fergusonom.

"Već pune tri godine...


13.04.2018

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj i ministri u Vladi Jasmin Halebić, Senad Hasanspahić, Mujo Fišo i Čedomir Lukić primili su danas delegaciju Grada Sarajeva koju su predvodili gradonačelnik Abdulah Skaka te dogradonačelnici Milan Trivić i Ivica Šarić.

Tom prilikom, čelnici Grada predočili su premijeru Zolju nekoliko strateških planova Gradske uprave kao i započetih projekata, uz molbu da se razmotre...


06.04.2018

Povodom 6. aprila, Dana grada Sarajeva, brojne delegacije jutros su položile cvijeće kod Vječne vatre kao i na Šehidskom mezarju Kovači. Delegaciju Kantona Sarajevo predvodila je predsjedateljica Skupštine Ana Babić koja je tom prilikom građanima Sarajeva čestitala Dan grada.

"Znamo koliko je značajan ovaj datum, ne samo iz naše nedavne prošlosti  nego  i u Drugom svjetskom ratu upravo na današnji dan smo se oslobodili od fašista. Ovo je značajan...


06.04.2018

Izgradnja Prve transverzale bila je primarna tema razgovora premijera Federacije Bosne i Hercegovine Fadila Novalića s premijerom Kantona Sarajevo Ademom Zoljem i ministrom finansija Jasminom Halebićem.

Kako je naveo premijer Novalić za sarajevsku Prvu transverzalu Federacija je u ovoj godini predvidjela 25 miliona od akumulirane dobiti Međunarodnog aerodroma Sarajevo, jer ova saobraćajnica po kategorizaciji pripada i kantonalnom i federalnom nivou.

...