Skip to main content
Please wait...

Ramazanska čestitka Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo

Povodom nastupajućeg mjeseca ramazana, predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Elvedin Okerić, njegovi zamjenici Vibor Handžić, Danijela Kristić i Jelena Pekić, premijer Nihad Uk, te zastupnici u Skupštini i ministri u Vladi KS uputili su čestitku u kojoj se navodi:

"U ime Skupštine i Vlade Kantona Sarajevo, s velikim poštovanjem i iskrenim emocijama, upućujemo vam najtoplije čestitke povodom dolaska ramazana. Ovaj mjesec, koji je stub vjere i vrijeme duboke duhovnosti, prilika je da se još više približimo suštinskim vrijednostima života, obnovimo svoju vjeru, izgradimo čvršće porodične i prijateljske veze, te podijelimo radost s onima koji su u potrebi.

Ramazan je period kada se posebna pažnja posvećuje strpljenju, samokontroli, duhovnom čišćenju i međuljudskoj solidarnosti. To je vrijeme kada zajedničkim snagama možemo premostiti razlike i jačati osjećaj zajedništva, tolerancije i međusobnog poštovanja u našem društvu. Neka nas ovaj mjesec podsjeti na važnost zajedničkih napora u izgradnji boljeg, pravednijeg i humanijeg društva za sve nas.

Pozivamo vas da ovaj mjesec iskoristite kao priliku za promišljanje o univerzalnim vrijednostima mira, suosjećanja i brige za bližnje, te da svojim djelima doprinesete stvaranju okruženja u kojem prevladavaju ljubav, razumijevanje i poštovanje.

Neka vam ramazan bude mjesec u kojem će se vaše molitve uslišiti, vaše dobročinstvo umnožiti, a vaša srca ispuniti mirom i srećom. Želimo vam da ovaj mjesec provedete u dobrom zdravlju, blagostanju i radosti sa svojim najdražima.

Ramazan šerif mubarek olsun".

Vrsta aktuelnosti
Aktivnosti
Slika
mf