Prijem u Vladi KS: Naši zlatni momci uvijek će imati podršku

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo. Nakon što su ih članovi Vlade Kantona Sarajevo dočekali na aerodromu, igračima i stručnom štabu priređen je prijem u Vladi, gdje su ih ugostili premijer Edin Forto, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, te ministri finansija, saobraćaja, komunalne privrede i infrastrukture i privrede Amel Kovačević, Adnan Šteta, Srđan Mandić i Haris Bašić.

"Ne moramo puno riječi trošiti na to što nama svima znači rukometna reprezentacija. Ponosni smo na ovaj rezultat, kao i svi građani. Mi ćemo nastaviti ih podržavati kao što smo to i do sada radili", poručio je premijer Forto.

Ministar Kurić se zahvalio od srca našim rukometašima na njihovom plasmanu na EURO.

"Trudimo se da pratimo ovu reprezentaciju i sada nećemo da pričamo o problemima u savezu, ali se nadamo se da ćemo ih riješiti. Hvala našim rukometašima od srca i sve one lijepe i ružne trenutke koje smo imali zajedno smo zaboravili", istakao je ministar Kurić.

Selektor rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman se zahvalio na prijemu te naveo kako je u zadnje dvije i po godine u komunikaciji s ministrom Kurićem, gdje je dolazio kad god su imali neki problem.

"Ovu podršku smo uvijek imali u Kantonu Sarajevo. Dobijamo je i sada, a pojavili su se i novi ministri. Mislim da ovaj sport upravo povezuje i ove stvari, i u sljedeće četiri godine imamo plan da se saradnja nastavi kako treba. Mi ne predstavljamo samo KS, nego našu BiH i za to smo zahvaljujući podršci Kantona Sarajevo imali uslove da napravimo uspjeh. Politički vrh će morati u narednom periodu osigurati uvjete za reprezentativne selekcije, nebitno kojeg sporta i u kojoj kategoriji. Sve države s prostora bivše Jugoslavije su dobile odličnu promociju i kroz sportske uspjehe. BiH još uvijek kaska mnogo za regionom, jedina sportska institucija koja radi normalno je Nogometni savez BiH uz podršku FIFA-e i UEFA-e minimalni uslovi", kazao je selektor Šuman.