Ministri Osmanović i Čičić odali počast poginulim pripadnicima HVO Sarajevo i Hrvatske brigade “Kralj Tvrtko”

Ministar za boračka pitanja Kantona Sarajevo Omer Osmanović i ministar finansija prisustvovali su danas polaganju vijenaca na Groblju "Sveti Josip" u Sarajevu, čime je odata počast za sve poginule i preminule branitelje HVO Sarajevo i Hrvatske brigade "Kralj Tvrtko".

Ova aktivnost, uz tradicionalno paljenje svijeća, organizirano je povodom obilježavanja blagdana "Svih svetih" i "Dušnog dana".

Ministar Osmanović je i, ovoga puta, istakao važnost njegovanja kulture sjećanja.

"Danas odajemo počast svim pripadnicima HVO i Hrvatske brigade 'Kralj Tvrtko', koji su branili našu domovinu, u sastavu Armije Republike Bosne i Hercegovine, te time ugradili svoje živote u temelje ove države. Vojno-politička organizacija HVO Sarajeva, utemeljena u okviru Hrvatskog gospodarskog društva BiH, na samom početku agresije na našu zemlju stala je na branik Sarajeva i države Bosne i Hercegovine, zajedno s ostalim oružanim snagama, davši tako svoj doprinos i krajnjem cilju, jedinstvenoj domovini", naglasio je ministar Osmanović.

Odavanje počasti upriličeno je od strane predstavnika Udruge organizatora otpora, umirovljenih i demobiliziranih branitelja HVO Sarajevo.