Kanton Sarajevo je prvi formirao vlast u BiH, dobar primjer i za druge - informacija za javnost

Ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini nj.e.Vefahan Ocak prvi je ambasador u BiH koji je prilikom današnje posjete premijeru Kantona Sarajevo Fikretu Musiću izrazio lične čestitke za uspješno formiranje vlasti u Kantonu Sarajevo.
“Formirati vlast u kompliciranom sistemu Bosne i Hercegovine, uvjerili smo se, nije jednostavno. Iskreno vam čestitam na uspješno obavljenom poslu, na političkoj zrelosti i postizanju političkog dogovora i jedinstva, nadam se da ćete biti dobar primjer i za druge nivoe vlasti u države” rekao je ambasador Ocak i izrazio uvjerenje i nadu da će problemi i nesuglasice koji sada usporavaju ove procesi biti prevaziđeni i da će se ubrzo doći do konačnog rješenja u čitavoj BiH.
“Namjera nam je da Kanton Sarajevo i dalje bude primjer pozitivnih procesa. Uspjeh neće izostati ukoliko se zaista želi naći rješenje, ukoliko ljudi koji se dogovaraju budu iskreni jedni prema drugima. Primjer Kantona Sarajevo je razuvjerio i one skeptike koji su sumnjali da se dogovor može postići” naglasio je premijer Musić i zahvalio ambasadoru na čestitkama i porukama podrške uz nadu i obećanje da će Kanton Sarajevo i dalje održavati i graditi dobru saradnju sa turskim gradovima i regijama za koje nas veže veliko prijateljstvo.