Čestitka čelnika Kantona Sarajevo povodom Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine

Iskrene čestitke svim Bosancima i Hercegovcima, povodom 1. marta - Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine, upućuju predsjedavajuća Skupštine Mirjana Malić, dopredsjedavajući Kemal Ademović i Ivan Brigić, premijer Fikret Musić, poslanici u Skupštini i ministri u Vladi Kantona Sarajevo.
I ovo devetnaesto po redu obilježavanje ovog izuzetno značajnog datuma u hiljadugodišnjoj tradiciji naše domovine predstavlja siguran i jedini ispravan put kojim naša zemlja nezaustavljivo ide naprijed, uz jasno izraženu i snažnu volju naših građana da žive zajedno sa svima koji Bosnu i Hercegovinu doživljavaju kao svoju domovinu.
Na referendumu održanom 29. februara i 1. marta 1992. godine građani Bosne i Hercegovine svih nacionalnosti odlučili su se za suverenu, nezavisnu, samostalnu i cjelovitu Bosnu i Hercegovinu, državu ravnopravnih naroda i građana.
Naša zemlja je proglasila nezavisnost u svojim historijskim i međunarodno priznatim granicama, nakon čega je od strane Vijeća ministara Evropske unije 06. aprila 1992. godine uslijedilo međunarodno priznanje Republike Bosne i Hercegovine.