Novosti

05.01.2021

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo su na današnjoj 32. radnoj sjednici, održanoj u online formatu, imenovali novi saziv Vlade KS. 

Novoimenovani premijer je Edin Forto.

Za ministricu pravde i uprave imenovana je Lejla Brčić, za ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja, zaštite okoliša Enver Hadžiahmetović, za ministra saobraćaja Adnan Šteta, za ministra unutrašnjih poslova Admir Katica, za ministra privrede Adnan Delić, za ministra finansija Davor Čičić, za ministra...


23.12.2020

U okviru podrške privrednicima, čije poslovanje je pogođeno pandemijom koronavirusa, Kanton Sarajevo obezbjeđuje finansijsku podršku.

Riječ je o sufinansiranju dijela plaće do iznosa zajamčene plaće u FBiH.

Javni poziv je objavljen danas na web stranici Ministarstva privrede KS.

Tim povodom, ministar finansija Jasmin Halebić je izjavio da su za ovu mjeru podrške privredi u Kantonu Sarajevo obezbijeđena sredstva u Budžetu KS u iznosu od 8,6 miliona KM.

...

22.12.2020

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija i privremeni vršilac funkcije ministra privrede Jasmin Halebić potpisali su danas Protokol o međusobnoj saradnji i formiranju nove kreditne linije putem Kreditno–garantnog fonda sa direktorom Sarajevske razvojne agencije (SERDA) Ševkijom Okerićem.

Ovaj protokol ima za cilj plasirati sredstva u iznosu od dva i po miliona KM, kako bi se malim i srednjim preduzećima pružila podrška za prevladavanje posljedica koje su uzrokovane pandemijom koronavirusa.

...


10.12.2020

Javni poziv poslovnim subjektima sa područja Kantona Sarajevo za finansiranje dijela minimalne mjesečne neto plaće uposlenima, za mjesece juni i juli, i to prema podacima za nivo Federacije Bosne i Hercegovine, bit će raspisan početkom naredne sedmice, potvrdili su iz Ministarstva privrede KS.

Javni poziv će biti objavljen na web stranici ovog ministarstva.

Ovo je jedna od kratkoročnih mjera Vlade KS za pomoć privrednim djelatnostima, čije je poslovanje ugroženo pandemijom koronavirusa.

Produženje implementacije ove...


08.12.2020

Vlada Kantona Sarajevo je na današnjoj sjednici dala saglasnost privremenoj vršiteljici funkcije ministra zdravstva Jasni Agić da potpiše Ugovor o finansiranju nabavke medicinske opreme za potrebe Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, ukupne vrijednosti 798.642 KM.

Ugovorom je predviđena nabavka tri visokofrekventna ventilatora (respiratora) Servo-n, MAQUET CRITICAL CARE AB, tri ventilatora (respiratora) za ventilaciju djece i odraslih Mindray SV600, četiri neonatalna ventilatora (respiratora) za ventilaciju novorođenčadi Mindray SV600, te 10...