Novosti

31.08.2023

Vlada Kantona Sarajevo osigurala je milion KM za sanaciju i adaptaciju prostora u zgradi Mašinskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, u kojem će biti smješten Centar za razvoj poduzetništva – JU Centar za napredne tehnologije Sarajevo.

Sredstva su osigurana kroz preraspodjele u Budžetu za tekuću godinu, s pozicije Ministarstva privrede na poziciju  Univerziteta u Sarajevu, a za što je Vlada KS danas dala saglasnost.

Uvažavajući potrebe Centra, urađen je elaborat kojim su date smjernice za neophodne radove s procjenom troškova investicije, kako bi se planirani prostor doveo...


17.07.2023

Danas, 17. jula 2023. godine navršilo se 30 godina od masakra kod Osnovne škole Hilmi ef. Šarić u Tarčinu kada je granata ispaljena sa položaja Vojske Republike Srpske u općini Hadžići  ubila sedmero i ranila šestero naših sugrađana. 

Ubijeni su: Adnan Aleta, Almasa Aleta, Omer Horman, Sanela Horman, Mustafa Nevesinjac, Mujo Svraka i Tanja Šiniković.

Tim povodom, u ime Kantona Sarajevo prisutnim građanima, porodicama, prijateljima i komšijama ubijenih obratio se ministar finansija Kantona Sarajevo Emir Dedović. 

"Ovo mjesto, kao i ostala mjesta mnogobrojnih masakara...


04.07.2023

Povodom 100 dana mandata Vlade Kantona Sarajevo, danas je u Domu mladih KSC Skenderija održana pres-konferencija na kojoj je premijer KS Nihad Uk predstavio rezultate rada ove Vlade KS.

Premijer Uk je navedeni period podijelio u tri cjeline koje su, kako je naveo, svaka na svoj način obojile rad ove Vlade u prvih 100 dana. To su Budžet Kantona Sarajevo za 2023.g., aktivnosti realizirane u prethodnom periodu i započete aktivnosti čija se realizacija očekuje ubrzo.

"U prvoj sedmici po imenovanju Vlade, na Skupštini se našao na dnevnom redu Prijedlog budžeta Kantona Sarajevo...