Novosti

13.09.2019

Vlada Kantona Sarajevo je na sjednici održanoj 12.09.2019. godine dala saglasnost za objavu poziva za zaključenje ugovora o vansudskoj nagodbi, koji se odnosi na zaposlenike organa i institucija Kantona Sarajevo čija su potraživanja iz radnog odnosa utvrđena pravosnažnim i izvršnim sudskim odlukama.

Opredjeljenje Vlade Kantona Sarajevo je da obezbijedi sredstva potrebna za izmirenje potraživanja svih zaposlenika koji se u ostavljenom roku odazovu pozivu i dostave validnu dokumentaciju.

„Okončanje sudskih postupaka na predloženi način u obostranom je interesu:...


11.09.2019

Operativni tim za praćenje realizacije projekta izgradnje Prve transverzale održao je danas prvi radni sastanak na kojem su usvojeni zaključci u cilju intenziviranja projekta izgradnje Prve transverzale.

Sastanak je organiziran na inicijativu premijera KS Edina Forte, uz kojeg ovaj tim čine i ministar saobraćaja KS Adnan Šteta, načelnici općina Centar, Vogošća i Novo Sarajevo Nedžad Ajnadžić, Edin Smajić i Nedžad Koldžo, te direktori Zavoda za izgradnju i Direkcije...


29.08.2019

U proteklom periodu članovi Vlade Kantona Sarajevo su vodili pregovore između predstavnika sindikata zaposlenih u zdravstvu, a povodom najavljenog generalnog štrajka koji će se održati 02.septembra s početkom u 07:30 sati. Uz puno uvažavanje pozicije sindikata koji zastupa interese svojih članova, Vlada KS u svom djelovanju mora da brine o svim segmetima zdravstvenog sistema.

"Opredjeljenost članova Vlade KS je zdravstveni sistem učiniti efikasnijim i kvalitetnijim. Nakon što su u proteklom periodu (2018/2019) povećane plate radnicima u...


28.08.2019

Delegacija Kantona Sarajevo koju su činili predsjedavajući Skupštine Elmedin Konaković, ministar privrede Haris Bašić i ministar finansija Amel Kovačević prisustvovala je danas otvaranju 46. međunarodnog sajma poljoprivrede i prehrambene industrije - Sajma šljive u Gradačcu.

Ministarstvo privrede KS i ove je godine jedan od pokrovitelja ovog najstarijeg specijaliziranog sajma u Bosni i Hercegovini na kojem svoje proizvode predstavljaju brojni izlagači iz naše zemlje i inozemstva.

Podrškom sajmu Ministarstvo je...


15.08.2019

Predstavnici Vlade Kantona Sarajevo i Turističke zajednice Kantona Sarajevo danas su se sastali sa delegacijom kompanije Hino Travel Group.

Hino Travel je najveći turoperator u Velikoj Britaniji koji nudi usluge kineskoj klijenteli, a povod posjeta Sarajevu je interes kineskih turista za Sarajevo i BiH.

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto, ministar privrede Haris Bašić i ministar finansija Amel Kovačević su iskazali spremnost za suradnju koja donosi dobrobit i jednoj i drugoj strani.

...