Novosti

24.04.2019

U prostorijama Vlade Kantona Sarajevo potpisan je ugovor između Ministarstva finansija Kantona Sarajevo i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) za izradu softverskog rješenja za praćenje, odobravanje, kontroliranje i izvještavanje u procesu trezorskog poslovanja.

Ugovor su potpisali ministar finansija Kantona Sarajevo Amel Kovačević i rezidentni predstavnik UNDP-ija Sukhrob Khoshmukhamedov.

Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo upravlja procesom trezorskog poslovanja za preko 200 budžetskih jedinica...


22.04.2019

15.04.2019

Sporazum o sponzorstvu 10. Sarajevo business foruma koji će se ove sedmice održati u Sarajevu potpisali su danas ministar finansija u Vladi KS Amel Kovačević i direktor marketinga i komunikacija u BBI Banci Dino Selimović.

“Vlada Kantona Sarajevo je prepoznala Sarajevo business forum kao dobar i uspješan proizvod koje stavlja Sarajevo na mapu investitora i poslovnih ljudi. Želimo da se svi učesnici lijepo osjećaju u našem gradu, a da ova poslovna konferencija bude uspješna i donese pozitivne rezultate za sve nas”, istakao je ovom prilikom...


11.04.2019

10.04.2019

Kinesku delegaciju predvođenu gospođom Li Xiaolin, predsjednicom Kineske narodne asocijacije prijateljstva sa stranim zemljama ugostili su danas premijer Kantona Sarajevo Edin Forto i ministri privrede i finansija KS Haris Bašić i Amel Kovačević.

Delegacija iz Narodne Republike Kine boravi u trodnevnoj posjeti našoj zemlji koju uz, gđu Xiaolin čine i predstavnici kineskih gradova iz pokrajina Jiangxi, Heilongjiang, Shandong. Povod ovoj posjeti je uspostavljanje prijateljskih odnosa i širenje saradnje između kineskih gradova i regija sa......