Novosti

14.08.2017

Vlada Kantona Sarajevo je prihvatila Izvještaj o zaduženju Kantona Sarajevo po osnovu III emisije obveznica, a koji je na 91. redovnoj sjednici podnio ministar finansija Jasmin Halebić.

Budžetom Kantona i Zakonom o izvršavanju Budžeta KS za ovu godinu planirano je zaduženje na domaćem tržištu do 40,48 mil KM.

Emisija obveznica kao način zaduživanja, prikupljanja potrebnih finansijskih sredstava, odabran je nakon analiza provedenih u Ministarstvu finansija, pri čemu je konstatovano da je...


11.08.2017

Vlada Kantona Sarajevo od ponedjeljka će biti u stalnom zasjedanju povodom problematike vodosnabdijevanja i dešavanja u KJKP “Vodovod i kanalizacija”. To je najavio premijer KS Elmedin Konaković prilikom današnjeg obilaska glavnog izvorišta Bačevo zajedno sa kantonalnim ministrima Čedomirom Lukićem, Mujom Fišom i Jasminom Halebićem, te novoimenovanim v.d. predsjednika Skupštine ovog preduzeća Muamerom Kosovcem.

“Pratićemo sve što...


10.08.2017

Obezbjeđenje sredstava za radove na dionici Prve transverzale, od Bara do Hotonja, bila je tema današnjeg sastanka premijera KS Elmedina Konakovića, ministara finansija i saobraćaja Jasmina Halebića i Muje Fiše te direktora Direkcije za puteve KS Nermina Drnde sa direktorom Ureda Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD-a) u BiH Ianom Brownom.

Vlada KS je Budžetom za 2017. godinu osigurala 20 miliona KM za ovaj projekt,...


21.07.2017

Zamjenica direktora Evropske banke za obnovu i razvoj za sektor infrastrukture Lin O’Grady sa saradnicima prezentirala je jučer članovima Vlade Kantona Sarajevo projekt "Zeleni gradovi" koji će EBRD realizovati u narednih šest mjeseci u Sarajevu, Zenici i Banja Luci, kao gradovima sa više od 100.000 stanovnika.

Radi se o tehničkoj pomoći EBRD-a, u okviru koje će ova institucija angažirati konsultante u izradi Akcionog plana ulaganja u projekte koji imaju za cilj zaštitu okoliša u KS-u. Plan, između ostalog,...


20.07.2017

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković i ministri u Vladi Kantona prezentirali su danas rezultate Vlade KS-a postignute u prethodne dvije godine i četiri mjeseca od kada je i imenovana Vlada.

“Ova Vlada funkcioniše sa najboljom Skupštinom u državi, a posebno me raduje što smo uspjeli povećati platu budžetskim korisnicima, dok smo ostavili ista primanja”, istakao je na početku press konferencije premijer Konaković.

Dodao je da od finansijskog kolapsa u kojem se Kanton......