Novosti

18.10.2018

Javni prijevoz, upravljanje otpadom, poboljšanje kvalitete zraka, razvoj skijališta, energetska efikasnost, ulična rasvjeta i ostali projekti u sferi održivog razvoja, oblasti su za koje je Agencija za razvoj Francuske, kao državna institucija, zainteresovana da sarađuje sa Kantonom Sarajevo, istaknuto je na današnjem sastanku ministra za finansije Jasmina Halebića i ministra prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Čedomira Lukića sa glavnim menadžerom za Balkan francuske Agencije za razvoj Dominiqueom Hautbergueom......


05.10.2018

Program zapošljavanja mladih je projekt koji se provodi u Bosni i Hercegovini  u više lokalnih zajednica – općina,  kao i na području Kantona Sarajevo.

Program podrazumijeva obuku mladih ljudi poduzetničkim vještinama u cilju otvaranja novih preduzeća. Učešće u ovom programu, koji se u Kantonu Sarajevo realizuje u saradnji sa Univerzitetom u Sarajevu, putem Ekonomskog fakulteta, mogu ostvariti zainteresovani studenti svih fakulteta te mlade osobe prijavljene na evidenciji za nezaposlene.

Ministarstvo finansija...


21.09.2018

Vlade Kantona Sarajevo je na današnjem nastavku 143. sjednice donijela Zaključak kojim je predložila  izmjenu osnovice za obračun plaće za period septembar-decembar 2018. godinu u iznosu od 310 KM za sve korisnike koji primaju plaću iz Budžeta Kantona Sarajevo.

Zadužila je Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo da pripremi prijedlog izmjena i dopuna Zakona o izvršenju Budžeta Kantona Sarajevo za 2018. godinu i uputi ga Vladi Kantona Sarajevo na usvajanje, a koja će ga proslijediti u hitnu skupštinsku proceduru.

...

17.09.2018

Premijer Kantona Sarajevo Adem Zolj danas je s ministricom zdravstva Zilhom Ademaj, ministrima za obrazovanje, nauku i mlade, pravde i uprave, te finasija Elvirom Kazazovićem, Marijom Nenadićem i Jasminom Halebićem održao konferenciju za novinare na kojoj su poručili kako su još prije tri mjeseca najavili štrajkove u septembru.

“Kada su objavljenje izborne liste naša predviđenja su se obistinila, jer su neke sindikalne vođe na listama političkih partija i...


05.09.2018

Tri stotine i trideset mladih osoba s područja Kantona Sarajevo dobilo je danas Odluke kojima Vlada KS subvencionira rješavanje njihovog stambenog pitanja sa po 10.000 KM.

Na osnovu Odluke o subvencioniranju rješavanja stambenog pitanja mladih, Vlada je osigurala 3.300.000 KM za te svrhe u ovoj godini. U skladu s procedurama, resorno Ministarstvo prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS prethodno je provelo proceduru Javnog poziva za podnošenje prijava i utvrđivanje rang liste za subvencioniranje rješavanja stambenog pitanja...