Novosti

24.06.2019

Zastupnici Skupštine Kantona Sarajevo danas su po hitnom postupku usvojili rebalans Budžeta KS za 2019. godinu u iznosu od milijardu i 55 miliona KM. Rebalansom je Budžet povećan za 114 miliona KM koje će biti usmjerene u projekte od strateškog značaja kao i mjere Vlade za poboljšanje kvaliteta života građana, istakao je u obrazloženju ministar finansija Amel Kovačević.

Ministar Kovačević je zastupnicima prezentirao razloge rebalansa i usmjeravanje...


24.06.2019

Skupština Kantona Sarajevo, u nastavku svoje devete radne sjednice, dala je saglasnost na ugovore o kupoprodaji tri nekretnine katastarske čestice u skladu sa članom 23. Zakona o eksproprijaciji FBiH u svrhu izgradnje saobraćajnice I transverzale na dionici Kranjčevićeva – Bare - Hotonj.

Usvojena je odluka o davanju saglasnosti za zaključenje Ugovora o zakupu poslovnog prostora – bolnički kompleks bivše Klinike za kožno – venerične bolesti "Dr. Ernest...


20.06.2019

Prijedlog izmjena i dopuna Budžeta KS za 2019. godinu razmatran je na današnjoj sjednici Ekonomsko-socijalnog vijeća za područje Kantona Sarajevo.

Iznos predloženog rebalansiranog Budžeta je milijardu i 55 miliona, a uvećan je za 114 miliona KM koje će biti usmjerene u kapitalne projekte i mjere Vlade koje za cilj imaju unapređenje kvaliteta života građana, rekao je ministar finansija KS Amel Kovačević.

...

17.06.2019

Rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine danas je doputovala u Sarajevo. Nakon što su ih članovi Vlade Kantona Sarajevo dočekali na aerodromu, igračima i stručnom štabu priređen je prijem u Vladi, gdje su ih ugostili premijer Edin Forto, ministar kulture i sporta Mirvad Kurić, te ministri finansija, saobraćaja, komunalne privrede i infrastrukture i privrede Amel Kovačević, Adnan Šteta, Srđan Mandić i Haris Bašić.

"Ne moramo puno riječi trošiti na to što nama svima znači rukometna reprezentacija. Ponosni smo na ovaj rezultat, kao i svi...


12.06.2019

Kolegij Skupštine Kantona Sarajevo (KS) odlučio je da će se 10. radna sjednica Skupštine KS održati u ponedjeljak 24. juna ove godine s početkom u 10:00 sati.

Na ovoj sjednici zastupnici će po hitnoj proceduri raspravljati o Prijedlogu izmjena i dopuna Budžeta Kantona Sarajevo kao i o Prijedlogu zakona o izmjeni Zakona o izvršavanju Budžeta Kantona Sarajevo za 2019. godinu.