Upriličen prijem za evropskog juniorskog prvaka u kik boksu Sadina Hadžajliju

Premijer Kantona Sarajevo Elmedin Konaković upriličio je danas prijem za Sadina Hadžajliju, juniorskog reprezentativca BiH i takmičara Kickboxing akademije Ilidža, koji je osvojio zlatnu medalju  na nedavno održanom Evropskom prvenstvu u kik boksu u Makedoniji.


Tom prilikom premijer Konaković je čestitao mladom bh reprezentativcu na postignutom uspjehu uz poruku da će Kanton Sarajevo nastaviti podržavati rad uspješnih sportista i sportskih kolektiva.


Prijemu su prisustvovali  i Sadinov trener Nermin Bašović i član Komisije za kulturu i sport  Skupštine KS zastupnik Elvedin  Okerić.


"Nakon ubjedljivih pobjeda u eliminacijama, u finalnoj borbi u izuzetno teškom meču u trećoj rundi Sadin je nokautirao Maharramova Orkhana iz Azerbejdžana", podsjetio je  na detalje borbi njegov trener Bašović i istakao da je ova njegova medalja pokazatelj jednog kontinuiranog rada sa mladim takmičarima na koje su u klubu fokusirani od početka  njegovog djelovanja.


Zahvalio je ovom prilikom premijeru Konakoviću na podršci koju Kanton Sarajevo, putem Ministarstva kulture i sporta, pruža ovoj akademiji i kikbokserima a posebno u organizacji turnira "Grand prix BiH" svake godine.