Sastanak ministara Mulabdića i Halebića sa načelnikom Fazilićem: 200.000 KM za izgradnju policijske stanice u Srednjem

Izgradnja objekta policijske stanice u ilijaškom naselju Srednje tema je o kojoj su razgovarali ministri unutrašnjih poslova i finansija Kantona Sarajevo Vedran Mulabdić i Jasminom Halebićem sa općinskim načelnikom Akifom Fazlićem i njegovom pomoćnicom za prostorno uređenje i zaštitu okoliša Melihom Avdibegović.

Na sastanku je dogovoreno da Ministarstvo unutrašnjih poslova KS, kao nosilac ovog projekta, podnese zahtjev za izdavanje urbanističke dozvole, kako bi se moglo krenuti sa izgradnjom pomenutog objekta za koji je već urađeno idejno rješenje. Objekt će imati površinu od cca 238 m² korisnog prostora koji će uključivati kancelarije, garaže i prateće sadržaje.

Načelnik Fazlić je podsjetio da se godinama vode aktivnosti oko realizacije ovog projekta.

„Naselje Srednje prostire se na području od 200 km², dosta je razuđeno, i u njemu trenutno živi oko 4.000 stanovnika. Velikim dijelom ove teritorije prolazi magistralni put, što je dodatno interesantno sa aspekta bezbjednosti, zbog čega je posebno iskazana stalna potreba građana za funkcionisanjem policijske stanice“, naveo je načelnik Fazlić.

Ovom prilikom, ministar Mulabdić je govorio i o dosadašnjoj uspješnoj saradnji V Policijske uprave Ilijaš i Općine Ilijaš, te najavio i njen nastavak u budućnosti, jer MUP stoji na raspolaganju svim građanima Kantona Sarajevo, a time i stanovnicima ove općine.

Ministar Halebića je naglasio kako je za realizaciju ovog projekta i izgradnju ovog objekta u ovogodišnjem Budžetu KS planirano 200.000 KM.