Ministar Halebić: Projekt zapošljavanja mladih (YEP) u KS će biti usmjeren na studente završnih godina Univerziteta u Sarajevu

Radni sastanak u okviru Projekta zapošljavanja mladih (YEP) koji zajednički provode GOPA – predstavništvo u BiH i Kanton Sarajevo održao je danas ministar finansija Kantona Sarajevo Jasmin Halebić sa dekanom Ekonomskog fakulteta prof. dr. Kemalom Kozarićem, direktorom Ekonomskog instituta prof. dr. Muamerom Halilbašićem, doc. dr. Amilom Pilav-Velić, te direktorom GOPA – predstavništva u BiH dr. Rankom Markušem i stručnim saradnikom za socijalno poduzetništvo Dženanom Trbićem.

Cilj projekta je realizacija podrške poduzetništvu kroz Inkubator poslovnih ideja kako bi se izgradilo povoljno poduzetničko okruženje i pružila podrška osnivanju i radu konkretnih poslovnih subjekata.

Ministar Halebić je na sastanku istakao da Kanton Sarajevo namjerava projektne aktivnosti realizovati na ciljnoj skupini studenata završnih godina Univerziteta u Sarajevu a uz korištenje profesionalnih iskustava i stručnih znanja Ekonomskog fakulteta i Ekonomskog instituta.

Za finansiranje projektnih aktivnosti izdvojena su finansijska sredstva u iznosu od 165.000 KM, od čega je iz Budžeta KS izdvojeno 30 posto iznosa.