Kanton i Grad Sarajevo: Nastaviti dosadašnju uspješnu saradnju

Premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić i ministar finansija Jasmin Halebić danas su razgovarali s gradonačelnikom Sarajeva Abdulahom Skakom o nastavku i unapređenju saradnje između Grada i Kantona.

Ovom prilikom, premijer Nenadić upoznao je gradonačelnika sa značajnim projektima na kojima Vlada Kantona Sarajevo u posljednja dva mjeseca intenzivno radi. Tu se prvenstveno misli na projekte iz saobraćaja u mirovanju, kao i na one iz oblasti kulture, ali i druge projekte koji su od zajedničkog interesa za Grad, Kanton i općine, ali i za sve građane Kantona.

Zatraženo je unapređenje rješavanja pitanja za izdavanje građevinskih dozvola za most preko Miljacke, koji se nalazi na trasi Prve transverzale, o čemu će se razgovarati detaljnije na sastanku Operativnog tima u srijedu.

“Nama je u interesu da naši građani i grad dobiju i most i muzej, neovisno o tome ko će to realizirati”, poručio je premijer Nenadić.

Na sastanku je bilo riječi i o rješavanju smještaja administracije grada, Kantona i dijela Evropskih institucija u prostorije zgrade Vječne vatre, koja je u vlasništvu Federacije BiH.

Gradonačelnik Skaka i premijer Nenadić su izrazili zadovoljstvo dobrom saradnjom, te najavili sastanke na kojima će nastaviti razgovore o spomenutim i drugim aktuelnim temama.