Implementacija projekta “e-Budget“ – obuka budžetskih korisnika u Kantonu Sarajevo

U organizaciji Ministarstva finansija Kantona Sarajevo jučer je počela obuka o korištenju aplikacije „e-Budget“ za predstavnike budžetskih korisnika koji učestvuju u izradi budžeta u okviru nadležnih resora.

Po riječima resornog ministra Jasmina Halebića, ovaj program unaprijedit će aktivnosti u okviru procesa pripreme budžeta i pomoći budžetskim korisnicima kod kreiranja budžetskih zahtjeva.  


Najavio je da će se aplikacija „e-Budget“ koristiti u izradi Budžeta KS za 2018. godinu čime će Kanton Sarajevo i još nekoliko kantona u Federaciji BiH početi sa implementacijom novih programskih rješenja u oblasti procesa donošenja budžeta.


Edukaciji prisustvuje 60 predstavnika budžetskih korisnika podijeljenih u dvije grupe, a trajat će do  utorka 19. septembra 2017. godine.


Kako navode iz Ministarstva finansija KS, uspješnost implementacije projekta zavisit će i od aktivnosti USAID-a koji nadzire sve faze njegovog provođenja.


Tehnički implementator projekta je firma „Avacom“ koja je zajedno sa implementacionim timom predstavnika svih kantona kreirala navedenu aplikaciju.